Frekans Kontrol Panosu
Frekans kontrol panosu kullanıcılara avantajlar sunar. Bu avantajlar arasında tek sürücünün birden çok pompayı kontrol edebilmesi vardır. Bu durum ek olarak programlanabilir lojik kontrol cihazına ihtiyaç olmamasına olanak sunar. 5 pompaya kadar kontrol sağlamak mümkündür. Aynı zamanda iç kilit fonksiyonu da kontrol panosunun avantaj sağlayan özelliklerinden biridir. Bu özellik ile diğerleri paralel çalışmaya devam eder. Bu sırada pompalardan herhangi birinin devreden çıkarılması mümkün olur. Frekans kontrol panosu pompa ve motor ömrünü uzatır. İstenmeyen basınç tepe noktaların önüne geçer. Her bir pompaya yumuşak yol verir.
Kontrol ve koruma panoları; pompa, hidrofor sistemlerinin otomatik bir şekilde çalışmasını sağlar. Start-stop yöntemiyle bu panolar çalışır hale gelir. Pompalar susuz çalıştığı zaman ya da çok sık durakladığında bazı problemler ortaya çıkabilir. Bu problemleri önlemek için kontrol ve koruma panoları devreye girer. Pompalar olası elektriksel ya da mekanik sorunlardan etkilenmesin diye elektriksel olarak koruma sağlarlar.
Ekran üzerinden basınç ayarı ve okunması kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Frekans kontrol panosu kullanılırken istenilen pompalar rahatlıkla ekran üzerinden açıp kapatılabilir. Maksimum pompa seçimi yapılabilir. Ne kadar pompanın çalışması isteniyorsa bu sayı belirlenebilir. Tüm pompalar eş zamanlı olarak yer değiştirir. Eğer sensörde herhangi bir arıza yaşanırsa yedek sensör kullanılabilir. Sensör arıza yaptığında diğer sensör direkt devreye girer. Yardımcı pompanın devreye ne zaman girip ne zaman devreden çıkacağı ayarlanır.
Pompaların birbirinden ayrı bir şekilde çalışma tarihleri ve saatleri belirlenir. Zaman ayarı yapılır. Cihazda bulunan PID kontrol kullanıcılara ayarlama imkanı sunar. Termostad kontrollü soğutma motoru özelliği bulunur. Cihazın zamana bağlı olarak eş yaşlandırma özelliği vardır. Düşük basınç koruma özelliği sayesinde susuz çalışmaya karşı koruma sağlanır. Sirkülasyon pompası için fark hesabı yapılır. Çıkış sensörü ve giriş sensörü yanlış bağlansa bile otomatik olarak düzeltme yapılması mümkündür.
Frekans Kontrol Panosu Özellikleri Nelerdir?
Frekans kontrol panosu kolay bir şekilde devreye alınabilir. Tak ve çalıştır sistemiyle çalıştırılır. Tüm ayarlar ve parametre girişleri yapılmıştır. Manuel olarak çalışma seçeneğine sahiptir. Sürücüde herhangi bir arıza ortaya çıkarsa manuel çalışma seçeneği kullanılabilir. Böylece sistem kesintiye uğramaz. Cihaz, gelişmiş bir kontrol paneline sahiptir. Çoklu dil seçeneği mevcuttur. Devir ve basınç gibi anlık değerleri cihazdan rahatlıkla izlemek mümkündür. Gerçek zaman saati kullanılır. Bunun faydası hata meydana geldiğinde kaydetmektir.
Yedekleme kolaylıkla yapılır. Sisteme yetkisi olmayan bir müdahale olursa sistem kendi kendini kilitler. Fark basınç kontrolü için sirkülasyon pompa uygulamalarından yararlanılabilir. Bunun için 2 sensör girişi bulunmaktadır. Ayrıca sirkülasyon pompa uygulamasıyla birlikte yüksek maliyetli kontrol elemanlarına ihtiyaç duyulmaz. Sistem boru doldurma özelliğine sahiptir. Sistemin çalışabildiği birimler arasında Celcius, Fahrenheit, bar, metre ve metreküp bulunur. Eş yaşlanma ve kavitasyon özellikleri vardır. Bu cihaz ısıtma, soğutma, hidrofor ve sirkülasyon gibi birçok sisteme uygun olarak tek programla çalıştırılabilir.
Frekans kontrol panosu ile su akışının kontrolü sağlanır. Hidrofor sistemlerinde su akışının sabitlendiği durumlar olabilir. Böyle durumlarda sistemi uykuya yatırmak mümkündür. Cihaz, uyku özelliğine sahiptir. Bu özelliği akıllı uyku fonksiyonu olarak da bilinir. Uyku ve uyanma değerleri ayrı ayrı ayarlanabilmektedir. Bu durum sistemin az enerji tüketimi yaparak tasarruf etmesine sebep olur. Verimlilik maksimum seviyeye çıkar. Cihazdan maksimum tasarrufun elde edilebilmesi için farklı gün ve saatlerde farklı basınç setleri düzenlenebilir. Örneğin gündüz 7 bar gece ise 2 bar olacak şekilde programlama yapılabilir. Ek olarak bir zaman rölesine ihtiyaç duyulmadan sürücüye açıp kapama zamanları girilebilir.
Konfor odaklı olan ve kesintisiz basınç temin eden frekans kontrol panosu uyku ve uyanma fonksiyonları ile en yüksek enerji tasarrufunun sağlanmasına katkıda bulunur. Hem otomatik hem de manuel çalışma seçenekleri bulunur. Sistem arızalanırsa manuel çalışma şekli tercih edilir. Pano iç aydınlatmaya sahiptir. Standart özellikleri arasında faz sırası, faz hatası koruması ve sıcaklık kontrollü pano havalandırması bulunur. Susuz çalışmaya karşı koruma özelliğine sahiptir. Doğrudan motor üzerine montaj imkanı vardır.
Elektrik Panosu Nedir?
Elektrik şüphesiz ki hayatımızı kolaylaştırır. Ancak insanın elektrik üzerinde kontrol sağlama isteği günden güne artmaktadır. İnsanlar elektriği kontrollü ve güvenli bir şekilde kullanmak isterler. Elektrik panoları iş güvenliğini sağlamak ve iş hayatında kesinti yaşamamak için büyük öneme sahiptir. Yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçmek için elektrik, panolar aracılığıyla kontrol edilebilir.
Elektrik panosu bir kabindir. Elektriğin bir tesisat veya ortamda bulunan sistemlere iletilip iletilmediğini kontrol etmek için kullanılır. Elektriğin dağıtım işlemleri elektrik panosundan faydalanılarak gerçekleşir. Elektriğin bina ya da tesise en güvenli bir şekilde dağıtılmasından sorumludur. Elektrik panosunda elektrik dağıtım elemanları bir arada bulunur. İçeriğinde kablolar, şalt malzemeleri gibi elemanlar bulunur. Amaç bu panoyu kullanarak elektriği en verimli ve güvenli şekilde dağıtmaktır.
Elektriğin güvenli bir şekilde dağılımı insan sağlığı için büyük önem taşır. Elektrik panosu yapılırken en sağlam ve kaliteli malzemelerin kullanılması dikkate alınması gereken bir noktadır. Yanlış malzeme kullanımı büyük zararlara yol açabilir. Ayrıca panonun düzenli olarak bakımının yapılması şarttır. Periyodik aralıklarla pano bakımı yapıldıkça güvenlik için önlemler alınmış olur.
Elektrik panolarının kullanım yerlerine göre farklı çeşitleri bulunur. Ev ve bina gibi yaşam alanlarında daha çok standart bileşen içeren panolar tercih edilirken iş yeri ve fabrikalarda daha farklı çeşitler tercih edilmektedir. Frekans kontrol panosu da bu çeşitlerden biridir ve sıkça kullanılır. Elektrik panoları voltaj bakımından da birbirinden ayrılır. Bu yönden alçak, orta ve yüksek gerilimli olarak kategorilere ayrılırlar.
Frekans Kontrol Panosu Nedir?
Frekans kontrol panosu, pompa ve hidrofor sistemlerinin otomatik olarak çalışmasına yardımcı olur. Bu sistemde tek bir sürücü birden fazla pompayı kontrol edebilir. Maksimum 5 pompaya kadar kontrol sağlamak mümkündür. Bu panonun kullanımında istenilen pompalar kolay bir şekilde ekran üzerinden açılır ya da kapatılır. İstenilen sayıda pompanın çalışması sağlanır. Pompalardan biri devreden çıkarılabilir. Pompaların birbirinden bağımsız bir şekilde çalışma zamanları belirlenebilir. Rahatlıkla zaman ayarlaması yapılabilir. Frekans kontrol panosu susuz çalışmaya karşı koruma sağlar. Sensörde herhangi bir arıza meydana geldiği zaman yedek sensör devreye girer.
Frekans Kontrol Panosunun Özellikleri Nelerdir?
Tak ve çalıştır sistemiyle çalışan frekans kontrol panosu kolay bir şekilde devreye alınır. Sistem hem otomatik hem de manuel olarak çalıştırılabilir. Herhangi bir arıza gerçekleşirse sürücüyü manuel olarak çalıştırmak mümkündür. Böylece sistem arıza durumlarında kesintiye uğramadan çalışmaya devam edebilir. Gelişmiş kontrol paneline sahip olan cihazın ekranından devir ve basınç değerleri izlenebilir. Cihaz çoklu dil seçeneğine sahiptir. Yedekleme işlemi kolayca yapılır. Frekans kontrol panosu akıllı uyku fonksiyonu olarak bilinen özelliğe sahiptir. Bu özellik sayesinde sistem az enerji tüketir ve tasarruf gerçekleşir.